Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2019. Április 17. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A listavezetőt hazai pályán győzte le a DFC

A listavezetőt hazai pályán győzte le a DFC

Szomszédvári rangadóra került sor április 13-án Tamásiban, ahol a Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a listavezető házigazdák a tabella negyedik helyén álló Dombóvári FC gárdájával csaptak össze.

A riválisok őszi két mérkőzésén a vendéglátók egy otthoni 1:1-es döntetlennel és egy 3:2-es idegenbeli sikerrel összesen négy pontot szereztek, ezért a visszavágás vágya fűtötte harmadik összecsapásokun a látogatókat.

A csapatok tagjai a kezdést követően nem sokat teketóriáztak, szinte rögtön „üzemi hőmérsékleten pörögtek”. Kardos Ernő edző tanítványai a 11. percben Horváth Árpád pontos lövésével megszerezték a vezetést, ami nyugtatóan hatott társaira. A vezetés birtokában a dombóvári focisták nem álltak be védekezni a saját térfelükre, hanem az ellenfeleiktől megszerzett labdákkal egymás után vezették kontráikat. A jó iramú meccsen a 36. percben ritkán látható bombával növelte előnyét 2:0-ra a DFC alakulata: Kovács Attila irtózatos erejű lövésének hárítására a hazaiak hálóőrének szemernyi esélye sem volt. A tamásiak becsülettel küzdöttek a szépítés megszerzésért az első félidő lefújásáig hátralévő időben, de próbálkozásaikból ezúttal hiányzott az ötletesség és az átütőerő.
A pihenő idején a hírek szerint „zengett” a vendéglátók öltözője, trénerük a lelkesedés hiányát és az általa elképzelt taktika be nem tartását kérte számon játékosain. Jammeh Haruna két futballistáját is lecserélte a szünetben, ám a helyükre beküldöttek sem hoztak lendületet a pályára. A dombóváriak megszállták a kapujuk előterét és egymást kisegítve védekeztek, de nem mondtak le a támadásokról sem, az egy-két húzásból összehozott villámakcióikban benne volt az újabb gólszerzés lehetősége. Ez ugyan a második 45 percben nem sikerül nekik, de a vendéglátók sem tudták feltörni a DFC szorosan záró hátsó alakzatát.
A tamásiak a 2:0-s vereségükkel nemcsak az első helyüknek, de a hazai veretlenségüknek is búcsút mondhattak, ez volt saját közönségük előtt az első találkozójuk a 2018/2019-es pontvadászatban, amelyen pont nélkül maradtak. A vendégek megérdemelt idegenbeli győzelmükkel újra beszálltak az aranyéremért zajló versenybe, melyben rajtuk kívül a listavezető tolnaiak, a második helyen lévő tamásiak és a tabellán közvetlenül előttük - harmadikként - álló bonyhádiak vesznek részt.

26. forduló eredménye:
Tamási 2009 FC - Dombóvári FC 0:2
Dombóvár: Iványi - Tieger, Fellai, Szekeres, Martinka - Balogh Sz. (Vajk), Kovács A. (Varga B.), Androsics, Keczeli, Kardos (Loch) - Horváth Á. (Mészáros)
Gólszerzők: Horváth Á., Kovács A.

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.