Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2016. Január 06. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázati felhívásai

Megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázati felhívásai

A Tolna megyei települések fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását szolgáló 2016. évi pályázati felhívásokból első körben összesen ötöt tettek közzé a TOP keretein belül, közel 5 milliárd forintos nagyságrendben.

A „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című (TOP-1.3.1-15 kódszámú) felhívás célja, hogy a mellékúthálózat felújításával illetve fejlesztésével javuljon a betelepülő vállalkozások és a fejlesztett üzleti infrastruktúra elérhetősége a kisebb települések munkavállalói számára. A felhívás a Tolna Megyei Integrált Területi Program megvalósulását szolgálja, melynek fontos eleme a megyei foglalkoztatás megtartása és növelése. A rendelkezésre álló keretösszeg Tolna megyében több mint 1,1 milliárd forint. A támogatási kérelmeket 2016. január 18-tól lehet benyújtani március 1-jéig.

A „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című (TOP-2.1.3-15 kódszámú) felhívás célja többek között a települések belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének kialakítása, az árvíz és belvíz veszélyek csökkentése, valamint a felszíni vizek minőségének javítása, és a további környezeti káresemények megelőzése. A fejlesztések tervezése során fontos a vizek helyben tartásának biztosítása olyan tározók építésével, amelyek alkalmasak például a rendkívüli áradások, felhőszakadások kártételei elleni védekezésre. A felhívást illetően a rendelkezésre álló teljes megyei forrás összege: 1,65 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtása az első szakaszban 2016. február 18-tól április 18-ig, majd június 30-től szeptember 30-ig lehetséges.

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című (TOP-3.1.1-15 kódszámú) felhívás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, valamint az élhető városi és települési környezet kialakulásához. Megyénkben összesen több mint 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a támogatásra, melyhez kapcsolódóan a kérelem beadásának lehetősége 2016. január 29-től március 31-ig áll fenn.

Az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című (TOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás célja az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése az alapellátást biztosító intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése által. Az egészségügyi alapellátást rendkívül fontos fejleszteni, hiszen ezen a szinten végzik az alapvető szűrővizsgálatokat, állapotfelméréseket és prevenciós tevékenységet. A felhívásban Tolna megyét illetően összesen 465 millió forint áll rendelkezésre. A támogatási kérelmeket 2016. február 15-től május 4-ig, a második szakaszban pedig június 13-tól szeptember 15-ig lehet benyújtani.

A „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című (TOP-5.1.2-15 kódszámú) felhívás célja, hogy a helyi szinten létrejövő illetve már működő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek (paktumok) olyan forrásokhoz jussanak hozzá, amelyek képzési és foglalkoztatási programjaik megvalósítását segítik. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 17-től 2016. július 25-ig lehetséges, és összesen 512 millió forint pályázható.

A Tolna Megyei Önkormányzat szakemberei készséggel fogadják a pályázati felhívásokkal összefüggő kérdéseket, hiszen a 2014-20-as uniós ciklus forrásainak hasznosításával továbbra is a vidék gyarapítására törekszünk.
A felhívásokkal kapcsolatosan további információk érhetőek el a www.palyazat.gov.hu internetes oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.