Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2019. Február 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: katasztrófavédelem

Avartüzek pusztítottak az ország több pontján

Avartüzek pusztítottak az ország több pontján

Mintegy huszonöt hektárnyi száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő égett kedden Eger külterületén, a lángok két hétvégi házra is átterjedtek

- közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Hevesi Katalin elmondta: az épületek egyike teljesen leégett, abból kerti gépeket mentettek ki a helyszínre riasztott egri hivatásos tűzoltók. Egy másik hétvégi ház tetőszerkezetének mintegy fele ugyancsak megsemmisült a lángokban.

A helyszínen az oltást délutántól késő estig, összesen hat órán át, két járművel végezték, a munkát az erős szél nehezítette. Ezzel együtt Heves megyében kedden összesen húsznál több szabadtéri tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, személyi sérülés sehol sem történt – tájékoztatott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a nap folyamán a tűzoltókat az ország több térségében: Baranya, Heves, Pest, Somogy és Veszprém megyében avar- és mezőtüzekhez riasztották. A Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület.

A Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett. A Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos, míg a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy 40 hektáron égett le a mező – ismertették.

Az OKF korábban jelezte: a Pest megyei Vecsés határában is 20-25 hektáron égett az aljnövényzet egy nádas, fás területen. A lángokat kísérő füst veszélyeztette az M0-s autóút forgalmát.

Címkék: avartűz, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt