Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2012. Április 02. 14:09, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Brazil helikopterek segítenek a mentőakcióban

Brazil helikopterek segítenek a mentőakcióban

Megérkezett Kolumbiába a brazil légierő két helikoptere, hogy elszállítsa az utolsó tíz katonát és rendőrt, akiket baloldali kolumbiai gerillák tartanak fogva, de állítólag hétfőn elengedik őket.

Piedad Córdoba volt kolumbiai szenátor közvetített a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a hatóságok között a túszok kiszabadulása érdekében.

Az asszony elmondta, helyi idő szerint hétfőn reggel kapja meg a koordinátákat a gerilláktól, a két helikopter ezután indulhat el a dzsungelbe a Bogotától 110 kilométerre délre fekvő Villavicencióból a túszokért. A hat egykori rendőr és négy volt katona 12-14 éve van a gerillák fogságában.

Úgy tudni, a FARC két részletben engedi el a tíz túszt, a csoport egyik felét hétfőn, a többieket szerdán.

A nagyjából 9 ezer fegyverest számláló FARC nemrégiben felajánlotta a kolumbiai kormánynak, hogy hajlandó béketárgyalásokat folytatni, egyszersmind bejelentette, hogy felhagyott a pusztán bevételszerzést célzó emberrablásokkal. A szervezet jelenleg több mint száz civilt tart fogva.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben