Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2020. Június 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a kutyáját autója mögé kötő balotaszállási asszonyt

Elítélték a kutyáját autója mögé kötő balotaszállási asszonyt

A Csongrádi Járásbíróság első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a balotaszállási asszonyt, aki autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját tavaly nyáron

- tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A nem jogerős ítélet szerint az asszony nagy testű, komondor jellegű kutyája tavaly augusztus 3-án - a vihartól félve - megszökött a balotaszállási tanyáról. A vádlott - mivel a kutya nem ment haza - két nappal később az állat keresésére indult, és meg is találta egy másik tanyán. Az asszony az eb nyakörvére egy 120 centiméteres bálamadzagot kötött, amelynek másik végét a gépkocsi vonóhorgához rögzítette, majd a járművel a kutyát 2,7 kilométeren át, 20-30 kilométeres sebességgel vontatva hazaindult.

Az állat pusztulását a gépjárműhöz rögzítés és vontatás okozta súlyos sokkos állapot, a vérkeringés összeomlása, tüdőödéma és szívmegállás, illetve a vonszolás következtében kialakuló sérülései okozták.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt