Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Augusztus 28. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Hamburgeradó helyett: a kormány gyorsbüféket támogat

Miközben a hamburgeradót már csak chips-adóként aposztrofálják, vannak gyorséttermek, amelyek kifejezetten állami támogatásból kezdhetnek fejlesztésekbe.

Lehetséges hogy az Új Széchenyi-terv pályázatbírálói mégis egészségesnek találták a gyorskaját.

Debreceni olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre azokat a felvételeket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a kormány pusztán bevételi forrásként tekint arra a különadóra, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a kevésbé egészséges ételek - így a hamburger, a chips, és bizonyos üdítő- illetve energiaitalok - lényegesen drágábbak, így nehezen hozzáférhetőek legyenek.

Ennek fényében különösen érthetetlen, hogy miért támogatja az állam az Új Széchenyi-terv keretein belül a McDonalds gyorsétterem-hálózat bizonyos üzleteit. Ugyan a felvételen szereplő tábla a Cserháti Family Kft. csaknem 7 millió forintos támogatásáról tanúskodik, de nem véletlenül van egy gyorsétterem oldalán. A fent nevezett cég ugyanis kifejezetten gyorsétkeztetéssel foglalkozik, ők üzemeltetik a képen szereplő vendéglátóipari egységet is.

A már chips-adónak nevezett "egészségvédelmi" adónemmel kapcsolatban egyébként is felvetődött már a kérdés, hogy minek alapján tekintenek bizonyos ételeket-italokat egészségesnek vagy egészségtelennek. Miért lehetséges az, hogy a házi pálinkafőzés már adómentessé vált, miközben több üdítőitalt különadóval szándékoznak sújtani?

Elképzelhető persze, hogy a hamburger hamarosan egészséges ételnek számít majd az Orbán-kormány szemében is, hiszen a McDonalds júliusban bejelentette, hogy ebben az évben csaknem 15 milliárd forintért vásárol majd magyar alapanyagokat európai éttermei ellátásához. Aki pedig ilyen mértékben vásárol magyar terméket, az a kormányzat szemében csak egészséges ételeket állíthat elő.

STOP

Címkék: hamburgeradó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket