Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2017. Május 25. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

LED-es közvilágítást kap Dombóvár

A napokban kezdték el Dombóváron a lámpatestek cseréjét, a képviselőtestület döntése értelmében a munka közel 3000 oszlopot érint. A kivitelezést közbeszerzési eljáráson nyerte el az U Light ESCO Kft., aki a beruházást előfinanszírozza, a város pedig az új lámpatesteket a cégtől visszabérli.

Talapka Rudolf, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke lapunknak elmondta, a Képviselőtestület még ezév januárjában döntött a város közvilágításának korszerűsítése mellett, hiszen a régi világítótestek már erősen elhasználódtak, a LED-es megoldással pedig még olcsóbb is lesz az üzemeltetés. Az elnök szerint mintegy 5 millió forintot spórol a város a közvilágítás költségein évente, amely 170 dombóvári család áramfogyasztásával egyenlő.

Már vannak olyan városrészek, például Gunaras, ahol a lámpatestek cseréje be is fejeződött. Ezeken a helyeken már látható, hogy bár más jellegű, nem szórt fényt adnak a LED-es izzók, a közvilágítás minőségét ez nem befolyásolja. Sőt az új lámpatestek felhelyezésével csökken az eddigi energiapazarló és környezetkárosító fényszennyezés is. Külön említésre méltó az is, hogy az új LED lámpák magyar termékek.

A közvilágítás korszerűsítésén kívül további bővítést is tervez az önkormányzat, többek között Szőlőhegyen a Kapos soron, a Szállásréti-tó környékén, Szarvasdon és Mászlonyban. A bővítés mellett tervben van Dombóvár díszkivilágításának a korszerűsítése is, mely során a szobrok és műemlékek megvilágítását szolgáló 51 db reflektor szintén ilyen LED-es, energiatakarékos megoldással újulna meg. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően további 600 ezer forintot spórolhat meg a város évente a díszkivilágítások költségén.

A 2923 lámpatest cseréje várhatóan május végéig, jóval a szerződéses határidő előtt elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.