Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2016. Február 13. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Költségvetésről és foglalkoztatás elősegítéséről döntött a közgyűlés

Költségvetésről és foglalkoztatás elősegítéséről döntött a közgyűlés

Elfogadta költségvetését a megyei közgyűlés az idei év első ülésén, amelyen döntöttek arról is, hogy a megye pályázatot nyújt be foglalkoztatást elősegítő paktumok létrehozására.

A Közgyűlés Faddot várossá nyilvánítási törekvéseiben, a bátaszékieket pedig ifjú matematikusok tehetséggondozásában támogatta február 12-i fórumán.
Az idén 261 millió forint biztosítja a megyei önkormányzat közgyűlésének és hivatalának működését. Az uniós pályázatokkal összefüggő feladatokból adódóan az elfogadott kereten felül további forrásokkal is számolhat a megye. A közgyűlés a költségvetésen kívül a megyei önkormányzat közbeszerzési szabályzatát és 2016. évi közbeszerzési tervét is elfogadta.

Az ülés témája volt a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodások felülvizsgálata, melyből kiderült, hogy a megye továbbra is biztosítja a megyei német és cigány önkormányzatok működéséhez szükséges irodahelyiségeket.

A testület jóváhagyta az önkormányzat által alapított Tolnáért Nonprofit Kft-vel kötött szerződést, amelyben szerepelnek a társaság számára meghatározott feladatok. Ennek megfelelően a cég a megyében található ipari parkokkal, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal együttműködve uniós projektekkel összefüggő munkát végez a jövőben.

Döntés született arról is, hogy a megyei önkormányzat pályázatot nyújt be megyei szintű foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési megállapodások (paktumok) létrehozására. Célja, hogy forrásokat szerezzen különböző képzési és foglalkoztatási programok megvalósításához. A pályázat során a megye Szekszárd városával és az érintett szakmai szervekkel is együttműködik.
Fadd a megyét is megkereste várossá nyilvánításának kezdeményezése kapcsán, annak ellenére, hogy az előírások nem tartalmazzák kötelező elemként a megyei önkormányzat támogatását. A település kérését az ülésen tárgyalták meg és úgy határoztak: a térségben élő közösségek jogos szándéka, hogy a falvak – ahol élnek, és ahol a jövőjüket tervezik – tovább gyarapodjanak, és ebben a felsőbb szintű szervek ne gátként, hanem segítő partnerként jelenjenek meg.
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlés döntött arról, hogy Fejér megyével együttműködve a „Dél-Mezőföld Program” keretében segíti a Sió-projekt megvalósítását.

A képviselők megszavazták azt az előterjesztést is, amely a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány kérelme alapján 100 ezer forint támogatást javasol a XXVI. Bátaszéki Matematikaverseny megrendezésére.
Az utóbbi napokban a Tolna megyei TOP pályázatok kapcsán a sajtóban is számos téves információ vetődött fel, amelyekre az ülésen az önkormányzat területfejlesztésért felelős vezetője szakmai válaszokat adott. Fehérvári Tamás szerint a megye valamennyi település jövője érdekében végzi fejlesztései feladatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.