Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2017. Július 06. 07:51, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Motorért cserébe termesztett vadkendert – VIDEÓVAL

Motorért cserébe termesztett vadkendert – VIDEÓVAL

Két férfit gyanúsítanak azzal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, hogy egy balástyai tanya hátsó kertjében, egy fóliaházban indiai kendert termesztettek.

A gyanú szerint egy 21 éves férfi tavasszal bérelt ki egy balástyai tanyát, ahol indiai kendert termesztett. Később, a 22 éves K. Ernőnek felajánlotta, hogy a növények gondozásáért, valamint további termesztéséért cserébe ingyen lakhat az ingatlanban, valamint egy motort is vásárol neki. A rendőrök házkutatás tartottak az ingatlanban. Ennek során magvakat, palántaneveléshez szükséges sátrat, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a hátsó kertben, egy fóliasátorban több mint 130 tő indiai kendert találtak.

A gondozással megbízott férfit és egy fogyasztót előállították, a tanya bérlőjét elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség. Velük szemben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. A nyomozók a 22 éves K. Ernőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt