Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Augusztus 07. 15:30, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ózdi vízkorlátozás - Szerda estére helyreállítják a szolgáltatást a kutak egy részén

Ózdi vízkorlátozás - Szerda estére helyreállítják a szolgáltatást a kutak egy részén

Helyreállítják a szolgáltatást a lezárt közkutak nagy részén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon - mondta a település polgármestere szerdán az MTI-nek.

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) kifejtette: mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártak el, és mindenki kap ivóvizet.
A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet - tette hozzá.
Mint mondta: Pintér Sándor belügyminiszter felkérte a helyi védelmi bizottságokat, hogy vizsgálják felül a nagy hőség miatt a tennivalókat. Fürjes Pál ezért arra kérte a szolgáltatót, hogy vizsgálja felül, tegye lehetővé a szolgáltatást a közkutak nagy részén.
Az ügyet a következő képviselő-testületi ülésen rendezhetik - tette hozzá.
Pintér Sándor szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot.
A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított - írta a miniszter, válaszolva ezzel a szocialista Nyakó István nyílt levelére is, amelyben a tárcavezető intézkedését kérte.
Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál.
A decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügy miatt több ellenzéki párt fejezte ki tiltakozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket