Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2016. Szeptember 14. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Potápi Árpád Dombóváron tartott sajtótájékoztatót

Potápi Árpád Dombóváron tartott sajtótájékoztatót

Kulturális egység és a biztonság megőrzése a tét.

Nem csupán Magyarország, hanem a határokon túl élő magyarság szempontjából is fontos, hogy az október 2-i népszavazáson nemet mondjunk a kényszerbetelepítésre – jelentette ki Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár dombóvári sajtótájékoztatóján.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke a közgyűlés júniusi döntésére utalva elmondta: a megye is mellszélességgel támogatja a kormányt, hiszen fontos értékeink és közösségeink védelme.

Az államtitkár emlékeztetett, Magyarország elsőként hívta fel a figyelmet az illegális bevándorlás veszélyeire. Brüsszel terve az etnikai és kulturális arányok megváltozásán túl veszélyt jelent a közbiztonságra is.
Példaként hozta fel azokat az országokat, amelyek a munkaerőhiány miatt nyitották meg kapuikat más-más kultúrákból származó közösségek előtt. Az együttélés ezeken a helyeken sokkal problémásabb, számos konfliktus adódik a mindennapok során. A kormánypárt éppen ezért kulcsfontosságúnak tartja az ország és a kontinens kulturális, etnikai arculatának megőrzését, a keresztény európai értékek, hagyományok védelmét.
Potápi Árpád szerint a magyar diaszpóra szempontjából sem mindegy, hogyan alakulnak a migrációs folyamatok. A vajdasági és a horvát területeken élő magyarokat sok megpróbáltatás éri a migránsok miatt, akik új útvonalakon haladnak. Az államtitkár felhívta a figyelmet: szeptember 17-ig regisztrálhatnak azok a határon túli magyarok, akik az előző szavazások alkalmával nem tették meg. Mint elmondta, 2014-ben 194 ezer regisztráció történt, és jelenleg több mint 260 ezer határon túli, illetve diaszpórában élő magyar élt e lehetőséggel. Elsősorban Németországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Svédországból jelentkeztek – rangsorolta.

Forrás: Tolnai Népújság, XXVII. évfolyam, 216. szám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.