Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2015. December 10. 14:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Sajtótájékoztató a MÁK Információs Napról

Sajtótájékoztató a MÁK Információs Napról

A Magyar Államkincstár megyei igazgatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán szervezett Információs Napot csütörtökön.

A rendezvényt megelőzően sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről Hirt Ferenc megyei fejlesztési biztos, Fehér János igazgató, valamint Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke.
Hirt Ferenc a sajtótájékoztatón bejelentette: a Nemzetgazdasági Minisztérium legkésőbb hétfőig kiírja a TOP pályázati felhívásait. A fejlesztési biztos emlékeztette a jelenlévőket, hogy Tolna megyének összesen több mint 34 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésére, amelynek felhasználása során a gazdaságfejlesztés lesz az elsődleges szempont. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a TOP célkitűzéseinek megvalósításával hozzájárul a megye népességmegtartó erejének növeléséhez, azonban ehhez további források is szükségesek.
Fehérvári Tamás a megye előkészítő feladataira utalva kijelentette: a közgyűlés minden vonatkozó fejlesztési dokumentumot elfogadott, így az önkormányzat felkészült a pályázati felhívások megjelenésére. Az igazi munka akkor indul el, amikor az Irányító Hatóság döntést hoz a TOP érintett szereplőinek – egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok –elképzeléseiről, s ezt követően megkezdhetik azok megvalósítását is. Az elnök célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a megye jól szerepeljen a források hasznosítását illetően. Ehhez olyan megyei szereplőkre (vállalkozások, szakmai szervezetek, érintett felek) van szükség, amelyekkel partneri együttműködés valósítható meg a sikeres pályázás érdekében. Példaként említette meg a Kormányhivatalt, amelynek Foglalkoztatási Főosztályával már meg is kezdődtek az egyeztetések egy foglalkoztatási paktumról.
Fehér János tájékoztatta a résztvevőket, hogy a TOP lebonyolításában a Magyar Államkincstárnak is jelentős szerepet szántak. A megyei irodák feladata elsődlegesen és többek között a kedvezményezettekkel való közvetlen kapcsolattartás, a megvalósulás nyomon követése, valamint a kifizetési kérelmek és támogatási szerződések kezelése. Az igazgató ismertette a TOP célkitűzéseit, mint például a foglalkoztatás elősegítését és a vállalkozásbarát környezet kialakítását. Mint elmondta, a program forrásai elsősorban az önkormányzatok – a már említett célkitűzések mentén tervezett – fejlesztéseit szolgálják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.