Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2019. Május 26. 15:53, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Sorozatban harmadszor Messi a legeredményesebb futballista Európában

Sorozatban harmadszor Messi a legeredményesebb futballista Európában

Lionel Messi lett a labdarúgás történetének első játékosa, aki sorozatban három alkalommal nyerte meg az európai topbajnokságok legeredményesebb futballistájának járó Európai Aranycipőt.

A 31 éves argentin sztárnak már csak egyetlen kihívója volt a Paris Saint-Germain francia világbajnok támadója, Kylian Mbappé személyében, akinek a PSG péntek esti utolsó bajnoki meccsén négy gólt kellett volna szereznie ahhoz, hogy beérje Messit. Mbappé végül egy gólt szerzett a Reims otthonában 3-1-re elveszített meccsen, így 33 találattal zárt a Ligue 1 góllövőlistájának élén, míg Messi 36 alkalommal volt eredményes a Barcelona színeiben.

Az ötszörös aranylabdás argentin támadó ezzel egyben rekordot is felállított, pályafutása során ugyanis immár hatodszor nyerte el az Európai Aranycipőt, amelynek örökranglistáján a Juventus Európa-bajnok, szintén ötszörös aranylabdás sztárja, Cristiano Ronaldo a második, ő négyszer nyerte el az elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.