Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Február 14. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Valentin-nap - A virág és a csokoládé a sláger

Valentin-nap - A virág és a csokoládé a sláger

Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.

A Spar áruházaiban a Valentin-nap hetében csaknem 10 százalékkal több édesség fogy, mint az azt megelőző, illetve az azt követő hetekben. Leginkább a desszertek és a táblás csokoládék iránt van érdeklődés - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az MTI megkeresésére.

Az alkoholos italok közül a krémlikőrökből és a pezsgőkből vesznek többet ilyenkor a szokásosnál, a virágok forgalma pedig megnégyszereződik a Valentin-nap körüli időszakban a Spar tapasztalatai szerint.

A Valentin-napot megelőző napokban érezhetően megnő a forgalom a Tesco áruházaiban is. Ilyenkor a virágok, a csokoládék, az édességek és a plüss állatok iránt fokozódik a kereslet, ezek a legnépszerűbb termékek - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Az Auchan Magyarország Kft. tájékoztatása szerint ilyenkor a vásárlók az alkalomhoz illő csokoládékat, desszerteket, krémlikőröket, pezsgőket, illetve a kisebb ajándéktárgyakat, például a plüss figurákat, bögréket, szív alakú párnákat, fényképkereteket keresik. Az Auchan áruházai is készülnek vágott és cserepes virágokkal, szív alakú tortákkal.

Február 14. Szent Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte virággal, apró ajándékkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket. A legnagyobb kultusza az angolszász és francia nyelvterületen van, bár ma már a világ szinte minden országában kapcsolódik hozzá valamilyen hagyomány. Ám ami világszerte hasonló: a szerelmesek ünnepén a virágárusok és az ajándéktárgy-kereskedők engesztelhetetlen harcot vívnak a vevők pénztárcájáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket