Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. December 03. 12:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Veszélyes a levegő minősége többfelé is

Veszélyes a levegő minősége többfelé is

Tovább romlott a levegőminőség a Sajó völgyében - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön azt MTI-t.

Azt írták: a magas szállópor-koncentráció miatt veszélyes a levegő minősége a Sajó-völgy településein: Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren. Négy településen - Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Tökölön - egészségtelennek számít a levegő.

Emellett további tizennégy településen - köztük Budapesten - kifogásolt a levegőminőség az NNK levegőhigiénés értékelése alapján.

Kiemelték: veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéren.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy rossz levegőminőség esetén a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben az érintettektől azt kérik, forduljanak orvoshoz, és javasolják, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszer (például inhalátor).

A meteorológiai előrejelzés alapján az ország keleti, észak-keleti országrészében nem várható javulás, a szálló por koncentrációja továbbra is magas marad - tették hozzá.

Az NNK azt is megjegyezte, hogy a levegőminőség alakulását jelentősen befolyásolja a meteorológiai helyzet és a földrajzi elhelyezkedés, azonban a légszennyezés mérséklésével mindenki tehet a helyzet javításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket