Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

Kernen im Remstalban az elmúlt hónapokban egy olyan park készült, amit a város és a környékbeli falvak közösen hoztak létre a Baden-Württemberg tartománytól kapott pályázati forrást felhasználva. A több mint 160 napig tartó program során a különböző települések a zöld területeiket újítják meg. A Polgárok Kertjében az új virágágyások mellett olyan alkotások is helyet kaptak, amiket francia, zimbabwei és magyar testvértelepüléseinek önkormányzatai adományoztak korábban a városnak.

A dombóvári önkormányzati delegáció ezalkalommal két növényládát vitt magával, amiket aztán a helyszínen a küldöttség tagjai a Dombóvár-Kernen im Remstal Baráti Kör néhány tagjának segítségével Magyarországról származó virágokkal ültettek tele. Ők a közös veteményes ágyásokba is helyeztek el paprikapalántákat.

A május 18-i parkavatón többszáz helyi és környékbeli vett részt, de ott voltak a St. Pierre d´Albignyból, a St. Rambert d’Albonból, a Masvingoból, valamint a Dombóvárról érkezett vendégek is. Stefan Altenberger polgármester köszöntője után a város lakói és az idelátogatók birtokba vették a széppé varázsolt közterületet, ahol a játszóteret is felújították. Az ünnepséghez a zenét a guruló JazzMobilban fellépő olyan magyar együttes - a Kodály Spicy Jazz - biztosította, mely a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet meghívására érkezett Kernen im Remstalba. Délelőtt a gyerekeknek egy sztárséf, Ralf Zacherl sütött és főzött egészséges ételeket, majd a Városháza előtti téren megnyitották a „Virágos kocka” című kiállítást. Rengetegen voltak kíváncsiak azokra a fából készített színes méhecskefigurákra is, melyek közül többezret helyeztek el a városba vezető utak mentén a program szervezői. Napnyugta után a „Múzeumok Éjszakája” elnevezésű rendezvényre várták a két településrész - Stetten és Rommelshausen - három helyszínén az érdeklődőket. A szőlőhegyen lévő várrom, az Yburg, valamint a templomtoronyban berendezett tárlat és a régi városháza épületében látható helytörténeti gyűjtemény sokakat vonzott. Nagy sikert aratott az az árnyjáték, amit a Polgárok Házában mutatott be a Moving Shadows Társulat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.